Almás túrókrémmel töltött diós kosárka

Almás túrókrémmel töltött diós kosárka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk. víz
  • 2 tojás
  • 28 dkg liszt

Az almás túrókrémhez:

  • 40 dkg túró
  • vanília-aroma ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kanál tejföl
  • 50 dkg puha alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • fahéj

Elkészítés:

Dolgozd össze a tészta hozzávalóit, tedd egy órára a hűtőbe.

A töltelékhez hámozd meg, csumázd ki az almákat, főzd őket puhára, turmixold őket össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalókat.

Kanalazd a tésztát a kikent kosárformákat, rakj a közepükre a töltelékből, majd süsd őket készre 25 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben.

Neked ajánljuk