Almás szelet

Almás szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej

A töltelékhez:

  • fél üveg ribizlilekvár
  • 1 tojás
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd tegyük hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejet és a sütőport! Dolhozzuk össze, majd tegyük fél órára hűtőbe!

Osszuk 3 egyenlő részre a tésztát! Formázzuk mindegyiket cipó alakúra!

Nyújtsuk ki lisztezett deszkán 4 mm vastagra, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe!

Tegyük rá a vékonyra szelt almát, és szórjuk meg fahéjjal! Ezután tészta következik, majd ribizlilekvár, erre pedig a harmadik tésztalap kerül. Kenjük meg a sütit a felvert tojással, majd süssük meg előmelegített sütőben!

Szórjuk meg porcukorral!

Hasonló receptek