Almás-pudingos szelet

Almás-pudingos szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg zsír
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

a töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 40 dkg cukor
  • fahéj
  • gyömbér (ízlés szerint)

a tetejére:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 liter tej
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk, és hideg helyen 1 órát pihentetjük.

Elfelezzük, az egyik tepsi méretűre nyújtjuk és a vajjal kikent, liszttel meghintett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A megreszelt, ízesített almatölteléket rákenjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

Ha kihűlt, az előzőleg felfőzött, ízlés szerinti cukorral ízesített, alig langyosra hűtött vaníliás pudingot a tetejére önjük, elsimítjuk, és kihűlés után szeleteljük.

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek