Almás leveles sütemény

Almás leveles sütemény

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag hűtött (nem mirelit) leveles tészta
  • 1 kg alma
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

a kenéshez:

  • 1 felvert tojássárgája

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk (kb 0,5 cm x 0,5 cm), majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport, búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.

A tésztát szilikonos papírra kiterítjük, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy A/3-as méretű legyen. Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik hossz menti résznél kb. 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük, úgy, hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.

Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojás sárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és közepesen lángon ropogósra sütjük.

Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk