Almás-gombás töltött sertéscomb

Almás-gombás töltött sertéscomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 1,5 kg nyers, bőrös sertéscomb
  • 4 csokor zöldhagyma
  • 2 evőkanál vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg savanykás alma
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • kevés olaj
  • 1/2 csokor finomra vágott kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt kardamom

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, a bőrét többször bevagdaljuk, egy késsel nagy zsebet vágunk bele. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, felaprítjuk őket. A paradicsomot is apróra vágjuk.

A gombát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a kardamomot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a húsba töltjük. A nyílást hústűvel megtűzzük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Közben az újhagymát megtisztítjuk, megpároljuk, félretesszük.

Kikeverünk 1 dl vizet 1 teáskanál sóval, és amikor a hús már 1 órát sült, kivesszük, mellétesszük a hagymát, a húst megkenjük a sós vízzel, és még 45 percig sütjük.

Hasonló receptek