Almás-gombás rakott burgonya

Almás-gombás rakott burgonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 db savanykás alma
  • 20 dkg gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 keménytojás
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

2 evőkanál margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.

Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére rakjuk a gombás-sonkás tölteléket, az almakockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben 40 percig sütjük.

Neked ajánljuk