Almás-gombás rakott burgonya

Elkészítési idő
60 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Közepesen költséges ételek
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 8 dkg margarin
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg főtt sonka
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
- 2 db savanykás alma
- 20 dkg gomba
- 2 evőkanál citromlé
- 4 keménytojás
- 2 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
2 evőkanál margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére rakjuk a gombás-sonkás tölteléket, az almakockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben 40 percig sütjük.
Hasonló receptek
-
Sajtos perec
-
Kaszinótojás franciasalátával és sonkatekerccsel
-
Vajkaramellás almás pite
-
Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával
-
Tejfölös pogácsa
-
Fordított almás
-
Cseresznyés süti
-
Tepsis csirkecomb vele sült krumplival
-
Roston csirkemell burgonya-répa rösztivel és tükörtojással
-
Eperhabos epres piskóta kocka