Almás gesztenyetekercs

Almás gesztenyetekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kész kakaós piskótatekercs
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 db alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • fahéj
  • szegfűszeg

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk. zselatin

Elkészítés:

A hámozott almát felkockázom és citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve felfőzöm vízben.

A pudingport, tojássárgát, cukrot, tejet felfőzöm és kihűlve felvert tejszínt forgatok bele.

Zselatin forró vízben feloldva beleöntöm a krémbe.

A kakaós tésztát a krémmel lekenem, gesztenyemasszát ráreszelek és almadarabokkal kirakom.

Feltekerem, kívül is bevonom, amire szintén gesztenyemasszát reszelek.

Hűtőben hagyom állni tálalásig.

Neked ajánljuk