Almás-fahéjas cupcake

Almás-fahéjas cupcake

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 15 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 mk őrölt fahéj
  • *

a töltelékhez:

  • 4 db alma lereszelve
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • *

a díszítéshez:

  • 15 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 mk őrölt fahéj
  • *
  • 4 db alma lereszelve
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • *
  • 4 dj Hulala habalap
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A töltelékhez a reszelt almát a vajon megpároljuk, úgy, hogy ne maradjon alatta lé. A citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.

A tésztához a vajat az eritrittel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat.

A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, majd a tészta masszából kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc készre sütjük. (Tűpróba!)

A Hullalát kemény habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákból feldíszítjük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.

Neked ajánljuk