Almás és mákos-almás pite

Almás és mákos-almás pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor

a töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • őrölt fahéj

a mákoshoz:

  • porcukros darált mák (ízlés szerint)

a tetejére:

  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • (a tepsi 40×30 cm-es)

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A mazsolát beáztatjuk.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A sütőpapírra bélelt tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

A mákos-almás piténél a darált alma tetejére az ízlésünknek megfelelően darált mákot és porcukrot szórunk.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek