Almás béles mákkal

Almás béles mákkal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 1,2 kg alma
  • őrölt szegfűszeg
  • 3-4 evőkanál lekvár
  • 4-5 evőkanál darált mák
  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • fahéj

Elkészítés:

Elkészítés: Gyúrjuk össze a tésztaalapanyagokat! Vágjuk félbe a tésztát, majd nyújtsuk ki mindkét lapot külön-külön!

Tegyük az első lapot egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe! Reszeljük le a megpucolt almát! Szórjuk meg mákkal a tésztát, csöpögtessük le pár kanál lekvárral, majd terítsük rá az almát! Hintsük meg a fahéjjal, a szegfűszeggel és a barnacukorral! Rakjuk rá a másik tésztalapot! Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben szűk 1 óra alatt!

Szórjuk meg porcukorral!

Neked ajánljuk