After Eight torta

After Eight torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 80 g vaj
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1 teáskanál rum
  • 200 g mandula őrölve
  • 1 teáskanál sütőpor - mikor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 evőkanál törkölypálinka
  • 100 g étcsokoládé forgács
  • 1/2 liter tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 200 g mentolos étcsokoládé
  • 50 g mentol ízű fondant drazsé mentol ízű étcsokoládé bevonattal

Elkészítés:

A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, rumot habosra verjük, majd hozzákeverjük a mandulát és a sütőport. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.

A masszát vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük és 180-200 fokra előmelegített sütőben (a sütő teljesítménytől függ) 30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk, majd hűtőbe tesszük. Ha a krém kihűlt, habfixálóval felhabosítjuk. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, a krém háromnegyedét beletöltjük, a maradék krémmel beborítjuk a tortát, és csokoládé drazséval és tejszínhabbal díszítjük.

Neked ajánljuk