Afrikai harcsafilé

Afrikai harcsafilé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db afrikai harcsafilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 40 dkg karfiol

A besamel mártáshoz:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • ételízesítő

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és 10-15 percig állni hagyjuk.

A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.

Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni.

A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Tepsibe tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk, és bevonjuk a besamel mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Neked ajánljuk