Afrikai harcsa Esterházy módra

Afrikai harcsa Esterházy módra

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál vöröshagymakrém vagy 1 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 db babérlevél
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 kiskanál mézes mustár
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál kapribogyó, levétől lecsepegtetve
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka. (Ehhez csipeszt használjunk.) Megsózzuk.

Lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd a serpenyőből kivesszük.

A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk.

A petrezselymet felaprítjuk, a répát és a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót is belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve 10 percig pároljuk. (Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.)

A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük.

Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.

Neked ajánljuk