Afrikai harcsa baconbe tekerve tejszínes brokkolival

Afrikai harcsa baconbe tekerve tejszínes brokkolival

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 csokor brokkoli
  • 25 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • hal fűszerkeverék
  • citromlé
  • színes bors
  • vaj
  • reszelt sajt
  • mandulaforgács

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd roppanósra. Ezután szűrd le, majd tedd egy vastagon kivajazott sütőtálba.

A tejszínbe nyomd bele a fokhagymát, ízlés szerint sózd meg, majd óvatosan öntsd rá a brokkolira.

A harcsafilét vágd fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtesd meg citromlével, sózd, és szórd meg a hal fűszerkeverékkel. Tekerd körbe a baconszeletekkel, majd tedd egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őrölj rá színes borsot.

Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 20 percig. Ezután vedd ki a sütőből, és szórd meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tedd vissza még kb. 10 percre a sütőbe, és süsd szép pirosra.

Tálalásnál locsold meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.

Neked ajánljuk