Afrikai harcsa almával és sajttal sütve meggymártással

Elkészítési idő
30 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Közepesen költséges ételek
Hozzávalók:
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- só
- őrölt fekete bors
- pár csepp narancslé
- 3 dkg vaj
- 2 közepes nagyságú édes alma
- 10 dkg jól olvadó reszelt sajt
a körethez:
- meggybefőtt
- hercegnő burgonya
Elkészítés:
A harcsafiléből 4 egyforma szeletet vágunk. Kissé megsózzuk, borsózzuk, és narancslével meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk.
Az almákat meghámozzuk, félbevágva magházukat kimetsszük, húsukat kb. fél centi vastagon fölszeleteljük, egyenletesen a halra rakosgatjuk. Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 12 percig sütjük. Levében megmelegített meggybefőttel, hercegnő burgonyával tálaljuk.
A receptet G. Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!
Hasonló receptek
-
Kaszinótojás franciasalátával és sonkatekerccsel
-
Mákosguba-torta
-
Mákos-diós guba sütemény
-
Nagyi mákos veknije
-
Mákos guba krémes ünnepi köntösben
-
Árvácska
-
Citromos-kókuszos piskótatekercs
-
Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával
-
Tojáslikőrös piskótatekercs (szénhidrátcsökkentett)
-
Tejfölös pogácsa