Afrikai harcsa almával és sajttal sütve meggymártással

Afrikai harcsa almával és sajttal sütve meggymártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • őrölt fekete bors
  • pár csepp narancslé
  • 3 dkg vaj
  • 2 közepes nagyságú édes alma
  • 10 dkg jól olvadó reszelt sajt

a körethez:

  • meggybefőtt
  • hercegnő burgonya

Elkészítés:

A harcsafiléből 4 egyforma szeletet vágunk. Kissé megsózzuk, borsózzuk, és narancslével meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk.

Az almákat meghámozzuk, félbevágva magházukat kimetsszük, húsukat kb. fél centi vastagon fölszeleteljük, egyenletesen a halra rakosgatjuk. Reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 12 percig sütjük. Levében megmelegített meggybefőttel, hercegnő burgonyával tálaljuk.

A receptet G. Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk