Áfonyás-túrós Charlotte torta

Áfonyás-túrós Charlotte torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótatekercshez:

  • 2x4 db "M"-es tojás
  • 2x4 evőkanál eritrit
  • 2x4 evőkanál rizsliszt

a piskótatekercs töltéséhez:

  • baracklekvár

a torta töltelékéhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg eritrit
  • fél liter Hulala
  • 45 dkg friss áfonya
  • 1 csomag zselatin (20 g)

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is. Tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük. (Ugyanígy járunk el a másik rúd piskótatekerccsel is, ha légkeveréses sütőnk van, egyszerre is készülhetnek.)

A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb. egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük - amit előzőleg folpackkal kibéleltünk -, úgy, hogy kb. 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd.

A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel, a Hulalát felverjük, a zselatint kevés vízben felmelegítjük (nem forraljuk)

Egy nagyobb tálban a habot és a krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is, (én ekkor kb. 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.

A krémet a piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk.

Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk, és a maradék krémmel díszítjük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk