Áfonyás szarvasgerinc vörösborral

Áfonyás szarvasgerinc vörösborral

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvasgerinc kicsontozva
  • étolaj
  • rózsabors
  • zöldbors
  • 1 dl vörösbor
  • fokhagyma
  • mustár
  • 2 ek. áfonyadzsem

Elkészítés:

3 nappal a sütés előtt pácold be a gerinchúst. Az olajat, a mustárt, a durvára tört borsot és a zúzott fokhagymát keverd ki, mindenki ízlésének megfelelő mennyiségben. Minimum annyi legyen a pác, hogy vastagon bevonja a hús minden részét. Hűtőben érleld.

Sütés előtt kissé törölgesd le, és forró serpenyőben kevés olajon süsd meg mindkét oldalát, és sózd is meg.

Ha megsült veddk ki a serpenyőből, öntsd fel borral a visszamaradt pecsenyelevet, tedd hozzá az áfonyadzsemet, és mártás sűrűségűre forrald be. Kóstod meg, és ízesítsd, ha szükséges.

Tálaláskor a húst ferdén vastag szeletekre vágd, és a mártással leöntve, burgonyakrokettel tálald.

Neked ajánljuk