Áfonyás diótorta

Áfonyás diótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 db egész tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 3 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 5 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor (hidegen kötő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 doboz (150 g) áfonya

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a 3 evőkanál kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, a barna cukrot, habosra kavarjuk, majd beletesszük a lisztet, a darált diót és összekeverjük. Lazításként veszünk ki a habból 4 evőkanállal. jól kikeverjük a tésztát, majd apránként körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék habot.

Az áfonyát lisztbe forgatjuk és egyenletesen elosztjuk a diós piskótában. Egy 24 cm-es kerek kikent tortaformába öntjük, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.

Amíg a tortánk sül, elkészítjük a krémet. A tejszínhez adjuk a vaníliás cukrot és a pudingport, összekeverjük, és a robotgéppel kemény habbá verjük. A pudingpor helyettesíti a zselatint, ettől is kemény és tartós lesz a hab, és ízletesebb.

Ha a piskóta megsült, majd kihűlt, recés késsel három részre vágjuk. Torta tartóra (vagy egy szép tálaló tányérra) rakjuk az első karikát, megkenjük a vaníliás tejszínkrémmel, majd rárakjuk a második lapot, azt is megkenjük, majd jöhet a harmadik lap, és az egész tortát bevonjuk a krémmel. A tetejét friss áfonyával díszítjük.

Neked ajánljuk