Áfonyaleves citromhabbal

Áfonyaleves citromhabbal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg áfonyadzsem
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi reszelt citromhéj
  • cukor
  • fél citrom
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

Az áfonyadzsemet a borban megfőzzük. A tejbe habverővel belekeverjük a lisztet, a fahéjat, a reszelt citromhéj felét és a cukrot. A keveréket hozzáadjuk a boros áfonyadzsemhez, és felforraljuk.

Jól lehűtjük, tálaláskor a tetejére tesszük a kemény habbá vert tejszínhabot.

Neked ajánljuk