A rizottó titok

A rizottó titok

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 4 evőkanál vágott petrezselyem
  • 3 dl húsalaplé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj (nem margarin!)
  • sárfány
  • bors
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A rizottó rizsünket alaposan átmossuk, majd rászórjuk a hagymára, és néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kevés sáfránnyal. (A sáfrány kihagyható, de nagyon szép színt kölcsönöz a kész ételünknek.)

A húsleves alaplevünket kanalanként, folyamatosan adagoljuk a rizshez, állandó keverés mellett (kis adag alaplé, keverés, újabb kis adag alaplé, keverés és így tovább kb. 20 percen át, amíg a megfelelő krémes állagot elérjük. (Fontos: semmiképp ne főzzük túl a risottónkat, nem pépet akarunk készíteni.)

Végül a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzákeverjük az apróra felkockázott paradicsomot, és a felaprított petrezselymet.

Felöntjük a tejszínnel és négy-öt perc alatt összefőzzük, majd hozzákeverjük a rizshez.

Végül, de nem utolsó sorban az egészhez hozzáadjuk a vajat, és krémesre keverjük.

Elkészülte után, azonnal fogyasztjuk, reszelt parmezánnal megszórva a tetején.

Neked ajánljuk