30 perces sült csirke

30 perces sült csirke

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkerész, lehetőleg comb
  • 20 g (1 evőkanál) sótlan vaj
  • 20 ml (1 evőkanál) olívaolaj
  • 2 nagy burgonya meghámozva, 2 cm-es kockára vágva
  • 6 gerezd fokhagyma, megámozva, felszeletelve
  • 6 db gyöngyhagyma
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál apróra vágott friss tárkony
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 250 ml csirkehúsleves (kockából)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A vajat és az olajat egy teflon serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. Beletesszük a besózott csirkerészeket és minden oldalán 2 percig sütjük – illetve, ameddig aranyszínű nem lesz. Ezután áttesszük egy nagyobb tepsibe.

A burgonyát a teflon serpenyőben addig pároljuk, amíg világos aranysárga nem lesz (nem baj, ha nem fő meg). Az edényből kivesszük és a gyöngyhagymával, fokhagymával együtt elrendezzük őket a csirkerészek körül. Megsózzuk, borsozzuk, egyenletesen elosztjuk a csirkén és a zöldségeken a citromlét, meghintjük a tárkony felével és a forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A csirkét és a zöldségeket a serpenyőből kivesszük és félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékhoz öntjük a bort és a húslevest, belekeverjük a mustárt és 3-4 perc alatt kevergetve besűrítjük.

A sült csirkét és burgonyát a szafttal leöntve, a maradék tárkonnyal meghintve, zöld salátával tálaljuk.

Hasonló receptek