Zúzapörkölt bulgurral

Zúzapörkölt bulgurral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg csirkezúza
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • piros paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • kb. 20-25 dkg bulgur
  • zsiradék
  • (kuktában készítjük)
  • 50 dkg csirkezúza
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • piros paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20-25 dkg bulgur
  • zsiradék

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsiradékon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, sózzuk borsozzuk. Rádobjuk a megtisztított csirkezúzát, kevés vizet öntünk alá, a kukta fedelét lezárjuk, és a „sípolástól” számítva kb.60 percig főzzük.

A bulgurt leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű sós vízben, lassú lángon puhára pároljuk. (kb. 15-20 perc).

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!