Zucotto

Zucotto

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 dkg puha margarin
  • 10 dkg finomliszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál konyak (cseresznyepálinka is tökéletes hozzá);

a tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

a töltelékhez:

  • 3 dl zsíros habtejszín
  • 3 dkg átszitált porcukor
  • 6 dkg apróra vágott
  • pörkölt mandula
  • 25 dkg kimagozott cseresznye (befőtt is jó)
  • 6 dkg finomra aprított étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

190 fokra előmelegített sütőben 30 x 20 cm-es vajjal kikent, lisztezett tepsiben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük. A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal. A töltelékhez A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk.

A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.

A receptet Szabó Ramóna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk