Zsíros sós sütik

Zsíros sós sütik
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg sertészsír
  • 40 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kocka élesztő
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • *
  • a tetejére:
  • köménymag
  • 20 dkg sertészsír
  • 40 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kocka élesztő
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • köménymag

Elkészítés:

A zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a hozzávalókat összegyúrjuk.

A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással. A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat. A tészta egyik felét pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk.

A tészta másik felét éles késsel rudacska formákra daraboljuk. A formákat is a tepsibe tesszük, a tetejükre sajtot és köménymagot teszünk. Elmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt takaréklángon szép barnára sütjük

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti