Zserbótekercs

Zserbótekercs
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • a töltelékhez
  • 30 dkg dió
  • 25 dkg baracklekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál méz
  • a mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • a töltelékhez
  • 30 dkg dió
  • 25 dkg baracklekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, élesztőt, reszelt narancs héját és elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a langyos tejjel összegyúrjuk. Kb. 30 percet pihenni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A diót, lekvárt, rumaromát és a mézet összekeverjük.
Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk (ne legyen vastag !), megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. A másik tésztával is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Amíg a sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig pihentetjük a tésztát. A tekercset megszurkáljuk (az aljáig), és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk vele a kihűlt tekercset. (Én kenő ecsettel vittem fel a csokit, így nem kellett mind a 10 dkg belőle.)

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!