Zserbógolyó meggyel zabpelyhes keksszel

Zserbógolyó meggyel zabpelyhes keksszel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 18 dkg zabpelyhes omlós keksz natúr (zab-álom)
  • 20 dkg dió
  • 8 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • magozott meggy
  • a mázhoz:
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • darált dió (elhagyható)
  • kristálycukor
  • ételszínezék
  • 18 dkg zabpelyhes omlós keksz natúr
  • 20 dkg dió
  • 8 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • magozott meggy
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • darált dió
  • kristálycukor
  • ételszínezék

Elkészítés:

A kristálycukrot már előző nap beszínezzük, mert meg kell szárítani. (A mennyiség attól függ, mennyi darabot szeretnénk beszínezni.)

A cukrot összekeverjük a folyékony ételszínezékkel, sokat ne tegyünk rá, hogy ne legyen túl vizes, majd egy tálcára téve megszárítjuk. A kekszet ledaráljuk vagy reszeljük és a dióval, vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt.

Összegyúrjuk, ha száraz adunk még hozzá lekvárt, vagy ha túl lágy, diót vagy kekszet. Golyókat formálunk a masszából és egy-egy szem meggyet teszünk a közepükbe. A kész golyókat hűtőbe tesszük

A csokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.

Kis tálkákba tesszük a különböző színű és megszáradt színes cukrot. A golyókba nagyobb fogpiszkálót szúrunk, beleforgatjuk a csokoládéba és kicsit hagyjuk, hogy a felesleges csoki lecsorogjon róla. Egy hungarocellbe beleszurkáljuk a fogpiszkálót, úgy, hogy ne érjenek össze a golyók, és hagyjuk rajta megdermedni. (Megszórhatjuk darált dióval.)

A kezünket bevizezzük, és amelyik golyót nem mártottuk csokiba, átforgatjuk benne majd beleforgatjuk a színes kristálycukorba.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!