Zserbógolyó

Zserbógolyó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg darált dió
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál barack lekvár
  • a mázhoz:
  • 20 dkg tortabevonó
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • fehér csoki (opcionális)
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg darált dió
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál barack lekvár
  • 20 dkg tortabevonó
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • fehér csoki (opcionális)

Elkészítés:

A megadott mennyiségből nekem 27 db kis „golyó” született.

Az aszalt barackot késes aprítóban felaprítjuk, majd meglocsoljuk rummal és állni hagyjuk legalább egy órán át.

Hozzáadjuk a diót, és annyi lekvárt, hogy szépen golyókká tudjuk formálni, majd diónagyságú bonbonokat gyártunk nedves kézzel.

A mázhoz kísérleteim eredményeképpen a 2 tábla étbevonó és egy tábla étcsokit tudom ajánlani, ez hamar köt és szerintem finom is. A csokoládékat apróra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és a mikrohullámú sütő legalacsonyabb (olvasztás utáni) fokozatán melegíteni kezdjük, félpercenként átkavarva, hogy nagyon lasssan olvadjanak fel. (Ha túlmelegszik a csoki, használhatatlanná válik!)

A golyókat megmártjuk az olvasztott csokiban, villával kiemeljük, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!