Zserbó sütés nélkül

Zserbó sütés nélkül

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg durvára darált pirított mogyoró
  • 17 dkg magozott datolya (20 dkg maggal együtt)
  • 2 evőkanál házi baracklekvár

a tetejére:

  • 10 dkg steviával édesített GM étcsoki
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

A kimagozott datolyát késes aprítóban ledaráljuk, tálba öntjük és a többi hozzávalót is belekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt is, majd alaposan összegyúrjuk. (Lekvárból nekem 2 púpos evőkanálnyi kellett, ezt lehet látni, hogy mennyi szükséges bele.)

A masszának formázhatónak kell lennie, amit egy kb. 20x25-ös zsírpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. Egy tálca segítségével megfordítjuk, és vízgőz felett felolvasztott étcsokival bevonjuk.

Néhány órára hideg helyre tesszük, hogy a csoki rádermedjen. Utána szépen szeletelhető. 18 db lett belőle.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk