Zserbó rolád ünnepi köntösben

Zserbó rolád ünnepi köntösben

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a diós vaníliás krémhez:
  • 60 g darált dió
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • porcukor ízlés szerint
  • 100 g növényi hab
  • *
  • a csokimázhoz:
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 180 g étcsokoládé
  • porcukor (ízlés szerint)
  • fél üveg baracklekvár
  • *
  • a díszítéshez:
  • fehércsokoládé

Elkészítés:

A növényi tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás pudingot jó sűrűre megfőzzük, egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a növényi tejszínt és a darált diót. A krémet a hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a piskótát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig keverjük. Utána kemény habbá verjük a tojásfehérjéket is, majd először a tojássárgáját és utána pedig apránként a tojásfehérje habot is hozzákeverjük a liszthez.

A tészta masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük és itt jön a lényeg csak egy-két percet hagyjuk pihenni és még melegen a hosszú oldalával konyharuhával feltekerjük és félretesszük hűlni.

Elkészítjük utolsó lépésként a csokimázunkat. Egy kisebb lábasba tesszük a tejet, a cukrot, a csokit, és elkezdjük lassan melegíteni. Amikor már forr, kész is van.

Kitekerjük a piskótánkat és vastagon megkenjük sűrű baracklekvárral, de egy két kanállal félreteszünk belőle. Ezután jöhet is a diós vaníliás krém, majd a piskóta szélétől pár centire a félretett baracklekvárral egy vékony csíkban pluszban megkenjük. Ezután óvatosan feltekerjük és leöntjük a még meleg és szépen besűrűsödött csokimázunkkal. És már mehet is be a hűtőbe.

Miután kicsit megszilárdult a csokimázunk a fehércsokit simán megolvasztjuk és zsírpapírra mintákat rajzolunk belőle. Ha megszilárdul szépen tudjuk vele díszíteni a roládunkat.

Fotó: RAS/Recepttár/Pecsét Brigi

Hasonló receptek