Zserbó palacsintatorta

Zserbó palacsintatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 üveg baracklekvár (a töltéshez)
  • 30 dkg darált dió (a töltéshez)
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg kristálycukor (a töltéshez)
  • 1 táblacsoki (a tetejére)
  • 1 evőkanál étolaj (a tetejére)

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.

A diót ledaráljuk, összekeverjük a kristálycukorral. Ha elkezdünk sütni, akkor kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt. Elkezdjük sütni a palacsintát.

Kikészítünk egy nagyobb lapostányért, erre helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt megkenjük kb. 1 lapos evőkanál baracklekvárral, majd megszórjuk egy púpos evőkanál cukros-dióval. Ha megsült a következő palacsinta, erre a töltelékre rátesszük, s sütjük a következőt.

Amíg sül a következő, megint megkenjük a palacsintát lekvárral, majd diós cukorral, és így csináljuk, addig, amíg el nem fogy a palacsintatészta. A lényeg, hogy a tetején lekváros-diós-cukor legyen. Ezután berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.

Amíg hűl, addig egy bögrébe beletörjük a táblacsokit, rárakjuk az 1 evőkanál étolajat, és mikró közepes fokozatán kicsit melegítjük. Ha már elolvadt a csokoládé, villával összekeverjük.

A hűtőből kivesszük a palacsinta-tortát, és ráöntjük a tetejére a megolvadt csokit. (Ha marad, akkor az oldalára is kenünk a csokiból.) Szépen elsimítgatjuk, majd pár órára hűtőbe rakjuk, hogy teljesen megdermedjen a csoki. Fehér csokival még kidíszíthetjük, de ez nem fontos. Utána szeleteljük és tálalhatjuk.

Neked ajánljuk