Zserbó palacsinta

Zserbó palacsinta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a palacsintához:
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 1 üveg baracklekvár
  • 20-25 dkg darált dió
  • a tetejére:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • kevés darált dió
  • pár szem dió
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
  • csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 üveg baracklekvár
  • 20-25 dkg darált dió
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • kevés darált dió
  • pár szem dió

Elkészítés:

A palacsintához a hozzávalókat kézi habverővel alaposan összekeverjük – sűrű palacsintatésztát kapunk. Érdemes kb. fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.

Teflon- vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, kisütjük a palacsintákat. (Ebből a mennyiségből nekem kb. 20 darab palacsinta lett.)

Egy tányérra tesszük az első palacsintát, lekvárral megkenjük, darált dióval megszórjuk (az édesebb szájúak, cukrozott darált dióval is dolgozhatnak), majd palacsinta, lekvár, darált dió jön, amíg az alapanyagok el nem fogynak.

A csokit vízgőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a palacsinta tetejére kenjük, kevés darált dióval megszórjuk, és miután a csoki megdermedt, kínálhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti