Zserbó karácsonyfa glutén-, laktóz- és cukormentesen

Zserbó karácsonyfa glutén-, laktóz- és cukormentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 27,5 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 7,5 dkg kókuszzsír
  • 1/2 dl kókusztej
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db tojás
  • *

a töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 7,5 dkg porrá őrölt eritrit
  • 1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

a krémhez:

  • 5 dkg Liga
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit
  • *

a díszítéshez:

  • franciadrazsé (opcionális)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt.

Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Maréknyi francia drazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.

Végül 5 dkg Liga margarint 5 dkg porrá őrölt eritrittel kihabosítunk, és a fánkra „girlandot” készítsünk. Ha cukor nélkül akarjuk hagyni, a francia drazsé elmaradhat, illetve egy kevés kókuszreszelékkel „behavazhatjuk”.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk