Zserbó fehér csokival, áfonyával

Zserbó fehér csokival, áfonyával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 25 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

a töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vörösáfonya

a tetejére:

  • 10 dkg fehér csoki

Elkészítés:

A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. A sütőlapot (30 x 40 cm-es) belisztezzük. A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük, és szép simára dagasztjuk. A tésztát három felé osztjuk és egy kicsit a hűtőben pihentetjük.

Kinyújtjuk az első tésztát, a lisztezett sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki, és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az aszalt áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta.

A következő tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.

175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 per alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá a felolvasztott fehér csokit.

Hosszúkás szeletekre vágjuk. Nagyon puha, nagyon finom, kicsit rusztikus, de nem a szépség a legfontosabb. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, ha persze, ha marad belőle. (Nálunk másnapra elfogyott!)

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk