Zserbó csiga

Zserbó csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 350 g liszt
  • 7 g szárított élesztő vagy fél kocka élesztő
  • 50 g cukor
  • 250 ml langyos tej
  • 30 ml étolaj
  • 5 g só
  • a töltet:
  • 200 g darált dió vagy mogyoró (nálam most a mogyorós változat készült, mostanában jobban szeretem ezt használni, mert sokkal ízesebb
  • 200 g házi baracklekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is, ez a házi lekvár édessége miatt pl. lehet kevesebb is.)
  • 1,5 teáskanál fahéj (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 350 g liszt
  • 7 g szárított élesztő vagy fél kocka élesztő
  • 50 g cukor
  • 250 ml langyos tej
  • 30 ml étolaj
  • 5 g
  • 200 g darált dió vagy mogyoró (nálam most a mogyorós változat készült, mostanában jobban szeretem ezt használni, mert sokkal ízesebb
  • 200 g házi baracklekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g porcukor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, elkeverjük, majd félretesszük 30 percet pihentetni. Könnyű lágy tésztát kapunk majd, nincs szükség pótolni a lisztet.

Közben összekeverjük a tölteléket.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a baracklekvárral, majd rászórjuk a tölteléket. Feltekerjük, és 2 cm-es darabokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd eligazítjuk, és baracklekvárral körbe kenjük. 180 fok előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Díszíthetjük olvasztott csokoládéval – nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!