Zserbó almával és dióval

Zserbó almával és dióval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 7,5 dl sárgabaracklekvár
  • 30 dkg dió
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • fél csomag sütőpor
  • őrölt fahéj
  • 1,5 kg alma

A csokimázhoz:

  • 15 ek cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 ek kakaópor
  • 15 ek víz

A díszítéshez:

  • grillázs mogyoró

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk és lereszeljük egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassuk. A diót durvára daráljuk, és egy tálban összekeverjük a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé választjuk. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenünk vajjal, és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakjuk a tepsibe. Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintünk őrölt fahéjjal.

Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabaracklekvárt kenünk, majd a sok-sok diót, de kevés cukrot, fahéjjal is megszórjuk egyenletesen.

Az egészet befedjük a harmadik lappal, és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, és a megkelt sütit betolva addig sütjük, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.

Ezután hagyjuk kihűlni, majd elkészítjük a csokimázat, és vastagon bevonjuk vele, majd ezt is hagyjuk rajta megszilárdulni.

Neked ajánljuk