Zsenge zöldborsó leves csigatésztával

Zsenge zöldborsó leves csigatésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 kg frissen fejtet zöldborsó (vagy zsenge ízű konzerv)
  • 1 szál új sárgarépa
  • 1 szál új zöldség
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 2 szál zeller levél
  • bors
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fehér tv paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék csigatészta
  • 1 l csirke- vagy zöldségalaplé (ha nincs, akkor a víz is jó)
  • 50 kg frissen fejtet zöldborsó
  • 1 szál új sárgarépa
  • 1 szál új zöldség
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 2 szál zeller levél
  • bors
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél db fehér tv paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék csigatészta
  • 1 l csirke- vagy zöldségalaplé (ha nincs, akkor a víz is jó)

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk.

Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a zsenge zöldborsót és a zöldségeket együtt megpároljuk, majd meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel és felengedjük 1 l vízzel, vagy ha van csirke- vagy zöldségalaplevünk, akkor azzal sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön készre főzzük.

Amikor a borsó és zöldség félpuha, belefőzzük a levesbe a csigatésztát, a tetejét megszórjuk a maradék zöldségzölddel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!