Zsemle

Zsemle

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 4 pohár liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 mk. cukor
  • 1 ek. krumplipürépor
  • kömény
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 dkg só
  • 2 mk. citromlé

Elkészítés:

Kenyérsütőgépbe helyezem a hozzávalókat, és dagasztó, kelesztő másfélórás programra állítom. A tésztát picit lisztezett deszkára borítom. 12 részre osztom. Meleg, de elzárt sütőben kelesztem tovább az elkészített zsemléket.

Zsemléket formálok a tésztából a tenyeremben. Enyhén olajozott nagyobb tepsibe teszek 3x4 zsemlét úgy, hogy maradjon hely a növekedéshez. Megint beteszem az elzárt sütőbe 50 percre kelni.

Ha letelt az idő, kiveszem a sütőből a tepsit, ekkorra már szépen megkeltek a zsemlék. A sütőt 180 fokra melegítem, beteszem a zsemléket alulra. 15 perc után kiveszem, és vízzel megkenem a tetejét. Visszateszem a sütőbe, és zsemleszínűre sütöm.

Neked ajánljuk