Zsemle-desszert

Zsemle-desszert
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db zsemle
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • mazsola
  • 6 db zsemle
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • mazsola

Elkészítés:

A zsemléknek levágom a tetejét úgy, hogy az alja nagyobb legyen, majd kézzel kikaparom a belsejét. Kikent tepsibe rakom az aljakat.

A cukrot a tojásokkal jól elkeverem, hozzáöntöm a tejet és a vaníliás cukrot is.

A túrót villával összetöröm. A kiszedett zsemledarabokra öntök a tojásos tejből, ehhez hozzákeverem a túrót és a mazsolát. A túrós masszát töltöm a tepsiben lévő zsemlékbe.

A maradék tojásos tejbe egyenként belemártom a zsemletetőket, és ráhelyezem a töltött zsemlékre.

15 percet állni hagyom, majd forró sütőbe rakom. Szép pirosra sütöm, a tetejét porcukorral megszórom.

A mazsola helyett meggyet is tehetünk bele.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti