Zsályás húscsigák

Zsályás húscsigák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40-60 dkg sertés rövidkaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 szál zsálya
  • 8 szelet bacon
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db hagyma
  • 60 dkg cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • fél kávéskanál provence-i fűszerkeverék
  • 8 db bazsalikomlevél

Elkészítés:

A karajból a szokásos szeletekhez képest kétszer olyan széleseket vágunk, a közepénél óvatosan félbe vágjuk, hogy maradjon még a végén hús, mert majd nagy tenyérnyi szeletekre klopfoljuk ki őket.

A kiklopfolt szeleteket megsózzuk, borsozzuk, majd megkenjük 1-1 gerezd áttört fokhagymával, beterítjük 2-2 zsályalevéllel és baconszelettel. Szorosan feltekerjük, majd egyenlő távolságot tartva 3-3 fogvájóval megtűzzük őket, és a fogvájókkal párhuzamosan 4 darabra vágjuk.

Vágott felükre fordítva tenyérrel kissé ellapítjuk, kerekre igazítjuk. 2 evőkanál forró olajban megkapatjuk a csigák mindkét oldalát (5 perc), hozzáadjuk a bort és a gerezdekre szelt hagymát és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 25-30 perc).

A körethez serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a vékony karikákra gyalult cukkinit, tálba csúsztatjuk, melegen tartjuk.

A serpenyőbe öntjük a maradék 2 evőkanál olajat, belefektetjük a felszeletelt paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, 2 percig pirítjuk, aztán megfordítjuk, és a végén további 2 percig pirítjuk.

A húscsigákat tálra rendezzük, megöntözzük a pecsenyelével- és és a zöldségekkel együtt tálaljuk. Héjában sült vagy petrezselymes burgonyával kínáljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk