Zöldspárga sonkaköntösben sajtszósszal

Zöldspárga sonkaköntösben sajtszósszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 12 szál zöldspárga
  • őrölt feketebors
  • örölt fehérbors
  • fehérbor
  • extraszűz olívaolaj
  • 6 szelet selyemsonka
  • liszt
  • trappista sajt
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tej
  • cukor
  • 6 szelet bacon
  • 8 db újburgonya
  • petrezselyem
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés:

A burgonyat megtisztítjuk, a spárgák végeit levágjuk. Egy serpenyőbe sós, cukros vizet rakunk. Ebben tegyük fel főni a krumplit és a spárgát!

Aprítsuk fel a petrezselymet és a fokhagymát! A sajtot reszeljük le!

8 perc után vegyük ki a spárgákat! Tekerjük bele kettesével a sonkába és a baconbe! Vegyük ki a krumplit is, majd tegyük félre a főzővizet!

Vegyünk elő egy serpenyőt! Locsoljunk bele olívaolajat! Rakjuk bele a spárgákat és a krumplikat! 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat kis olívaolajon! Kapassuk meg kicsit a fokhagymát, szórjuk rá a lisztet, öntsük rá a tejet, ezután szórjuk rá a sajtot! Fűszerezzük, majd fehérbort öntünk rá.

A spárgát és krumplit a sajtszósszal tálaljuk.

Neked ajánljuk