Zöldségtallérok

Zöldségtallérok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 25 db 3 cm átmérőjű tallérhoz:
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 1 ek. főzőtejszín
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tk. reszelt keménysajt
  • oregánó
  • bors
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 1 ek. főzőtejszín
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • keménysajt
  • oregánó
  • bors

Elkészítés:

A répákat vastagabbra reszeljük, a hagymát kockázzuk, a bazsalikomot aprítjuk.

A tojást, tejszínt, keményítőt, reszelt sajtot, fűszereket kikeverjük.

A zöldségeket ezzel összedolgozzuk és olajos sütőpapírral borított tepsibe halmokat szaggatunk, ellapítjuk.

180 fokon sütjük 10 percet, majd mindegyik tallért megfordítjuk és 5 percet még sütjük.