Zöldségleves vajas grízgaluskával

Zöldségleves vajas grízgaluskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 szál répa
  • 1 szál zöldség
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 burgonya
  • 10 dkg borsó
  • Só, ételízesítő, 1 db leveskocka, zöldség zöld
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • a galuskához:
  • 8 csapott evőkanál búzadara
  • 2 dkg vaj
  • Csipet só
  • 1 nagy tojás
  • zöldség zöld
  • 1 szál répa
  • 1 szál zöldség
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg borsó
  • Só, ételízesítő, 1 db leveskocka, zöldség zöld
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 8 csapott evőkanál búzadara
  • 2 dkg vaj
  • csipet
  • 1 nagy tojás
  • zöldségzöld

Elkészítés:

A kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, fűszerezzük, beletesszük a leveskockát, és készre főzzük.

Közben összekeverjük a vajas grízgaluskát hozzávalóit, és addig pihentetjük, amíg a leves készen lesz. Ezután kávéskanál segítségével beleszaggatjuk és 10 percig főzzük, majd a fedőt rátéve még kb. 10 percig „pihenni” hagyjuk.

A tetejét megszórjuk zöldség zölddel.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!