Zöldségleves húsgombóccal

Zöldségleves húsgombóccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 5 személyre:

  • 25 dkg karalábé
  • 15 dkg répa
  • 10 dkg fehérrépa
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • kevés ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 1 kis hagyma
  • 25 dkg fejtett borsó
  • 1/2 dl olaj

A húsgombóchoz:

  • 1 tojás
  • őrölt paprika
  • csipet majoránna
  • őrölt bors
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • 25 dkg darált hús
  • 1 db zsemle

Elkészítés:

Elkészítés:

Húsgombóc:

Aprítsuk össze a hozzávalókat! Keverjük össze a húst a többi összetevővel! Pihentessük!

Aprítsuk fel a zöldségeket! Dinszteljük meg a hagymát felhevített olajon! Keverjük el a fokhagymával és a liszttel! Szórjuk meg a paprikával, majd engedjük fel kb. 1,5 liter vízzel! Sózzuk, borsozzuk.

Amint forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, és a levesbe dobjuk. Negyed óráig főzzük. Adjuk hozzá a petrezselymet is!

Neked ajánljuk