Zöldségleves habkönnyű grízgaluskával

Zöldségleves habkönnyű grízgaluskával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller gumó
  • 1 db burgonya
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 tv paprika
  • 2 szál zeller levél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A tisztítás után a répát és a fehérrépát karkára, a zellergumót és a burgonyát kockára vágjuk.

Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a zöldségeket és meg pároljuk, majd meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot, majd lassú tűzön megfőzzük.

Amíg fő a levesünk, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz adjuk a búzadarát és a szódaport, és összekeverjük (közepesen lágy tésztának kell lenni). A forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk (akkor lesz kész, ha feljön a leves tetejére és legalább duplájára nőtt).

Neked ajánljuk