Zöldségleves grízgaluskával

Zöldségleves grízgaluskával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyem gumó és néhány levele
  • 4 db kisebb burgonya
  • 2-3 marék zöldbors
  • tojás
  • Vegeta
  • víz
  • búzadara

Elkészítés:

A burgonyát, répát, petrezselymet meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselyem levelet, Vegetát, pici sót és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.

Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk.

Amikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek, feljönnek a leves tetejére.

Gyors, tápláló és egészséges leves.

Neked ajánljuk