Hozzávalók:
  • 8 személyre:
  • 3 ek. olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 póréhagyma
  • 2 zellerlevél
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg zöldbab
  • 30 dkg főtt szárazbab
  • 3 paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg makaróni
  • parmezán sajt
  • 3 ek. olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szem burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 db zellerlevél
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg zöldbab
  • 30 dkg szárazbab
  • 3 szem paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg makaróni
  • parmezán sajt

Zöldségleves

Elkészítési idő
4,0 17 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, a megpucolt, felkockázott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a szintén felkarikázott póréhagymát és a zellerlevelet, a rózsáira szedett karfiolt és a sót. A zöldségeket megpirítjuk.

Hozzáöntjük a forró vizet, fél óra múlva beletesszük a főtt babot, a forró vízbe mártott, meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a borsot. Lefedve takaréklángon 3/4 óráig főzzük. Fél óra után hozzáadjuk a makarónit.

Reszelt parmezánnal kínáljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti