Zöldségfasírt

Zöldségfasírt

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A zöldségeket aprítsuk fel és vágjuk apróra a petrezselymet.

A zöldségeket a gomba kivételével főzzük 10 percig. Tegyük a gombát felforrósított vajba, pirítsuk meg, hogy a leve elpárolódjon. Adjuk hozzá a zöldségeket és szórjuk meg liszttel, keverjük össze, majd adjunk hozzá tejet.

Tegyük hozzá a tojást, majd sózzuk és borsozzuk meg. Miután összesűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A masszából vizes kézzel formáljunk gombócokat, forgassuk meg lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük ki.

Neked ajánljuk