Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és összekeverjük.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, borsozzuk, babérlevéllel és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a zöldbab már félpuha, hozzáadjuk a megpucolt, majd kockákra vágott burgonyát is.
A húsgombóchoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket. Lassú tűzön készre főzzük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, majd a tűzhelyet lekapcsoljuk. Friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Levesek
,
Marhahúsos ételek
,
Krumplis ételek