Zöldséges tormás csülök

Zöldséges tormás csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csontozott bőrös csülök
  • 40 dkg leveszöldség
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 2 evőkanál friss reszelt torma

Elkészítés:

Ki mondta, hogy a csülök csak férfiaknak való?

A húst megmossuk, megtöröljük, és nagyobb kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ujjnyira ellepi.

Amikor forr, leszedjük a habját, majd amikor már nincs habja, sózzuk. Beletesszük a babérlevelet, a tisztított hagymát és a fokhagymát. Nagyon kíméletesen főzzük 90 percen át, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Ez idő alatt megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket, majd vastag, 5-5 cm hosszú darabokra vágjuk. Kivesszük az egész hagymát a csülök mellől, és beletesszük a zöldségeket, kelbimbót.

Kíméletesen tovább főzzük 15 percen át, majd beletesszük a cikkekre vágott burgonyát. Puhulásig főzzük.

Tálaláskor minden adag étel tetejére reszelt tormát teszünk.

Neked ajánljuk