Zöldséges tökös galuska

Zöldséges tökös galuska
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél karalábé
  • 1 tv paprika
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • 1 db kárpia paprika
  • fél csillag tök
  • egy fél spárga tök
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél db karalábé
  • 1 tv paprika
  • 1 db hegyes erős zöldpaprika
  • 1 db kárpia paprika
  • fél db csillag tök
  • fél db spárga tök
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk. Veszünk egy serpenyőt, felmelegítjük az olajat, berakjuk a szalonna kockákat és üvegesre pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A szalonna zsírján megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zöldséget, karalábét, zöld paprikát és fedő alatt tovább pároljuk. Ha roppanós puha, rárakjuk a felkockázott patisszont és a spárgatököt, rövid ideig együtt pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Miközben pároljuk a zöldségeket elkészítjük a galuskát. A vizet feltesszük főni és megsózzuk. Egy tálba öntünk 1 dl hideg vizet, beleütjük a tojást, csipet sót adunk hozzá és villával felverjük. Beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuska. Egy lágy tésztát kell kaptunk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére, akkor elkészült a galuska.

A megfőtt galuskát leszűrjük és a meg párolt tökös zöldségekkel összekeverjük majd megszórjuk a sült szalonnával. Forrón tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!